Oment – din byggfirma i Huddinge

Har du planer på att bygga nytt, till eller om i Huddinge? Kontakta oss på Oment. Vi är en byggfirma med lång erfarenhet av små och stora byggnationer. Alla nya projekt, oavsett om det handlar om en badrumsrenovering (vilket vi är proffs på), byta fönster, höja ett tak för att få en våning till på huset eller renovera köket börjar med en idé. Antingen har du redan egna idéer och kanske ritningar, annars är du varmt välkommen att höra av dig till oss så kan vi brainstorma tillsammans. Vi har också goda kontakter med arkitekter som kan förverkliga dina drömmar.

Om du undrar hur det är att anlita oss på Oment, kika på våra tidigare projekt. Hör sen av dig, så bokar vi en tid för att titta på ditt byggprojekt!

Glöm inte det viktiga förarbetet

Vid mindre projekt, som att renovera ett kök eller göra en badrumsrenovering går det oftast bra att sätta i gång planerandet direkt. Men för att resultatet ska bli bra krävs en hel del förarbete. Vi vet nämligen att hastiga byggstarter sällan slutar med ett gott resultat. Det är mycket smartare att lägga tid och kraft på att funder hur man vill att det ska se ut, var kontakter ska sitta eller vilken typ av duschvägg man vill ha. För oss som byggfirma är förarbetet extra viktigt. Genom att planera materialhantering, inköp, tidplan och schemaläggning för hantverkarna minimerar vi risken för avbrott och förseningar längre fram i byggprocessen.

När det kommer till större projekt, som att bygga nytt, om eller till krävs naturligtvis ännu mer tid för planering.

Så fungerar bygglov

Om du ska bygga nytt, en tillbyggnad eller ändra fasaden på ditt hus som förändrar utseendet rejält krävs det antagligen bygglov. Bygglov ansöker du hos Byggnadsnämnden i Huddinge kommun. Det tar omkring 10 veckor att få ett bygglov när du ska bygga i Huddinge, så det gäller att vara ute i god tid. För att det hela ska löpa smidigt är det också bra att ha lite koll på vad som behöver följa med din bygglovsansökan. Du ska också vara beredd på att det kostar (taxan varierar) att få en bygglovsansökan granskad, oavsett om du får avslag eller om Byggnadsnämnden godkänner din ansökan. Innan du börjar fylla i din ansökan, kontrollera vad som gäller just på din tomt. Antingen surfar du in på kommunens hemsida, eller så bokar du ett besök med en bygglovshandläggare. Låt oss nu säga att du behöver ett bygglov.
Vad behöver då din ansökan innehålla?
  • Skalenliga och måttsatta ritningar (om du inte är arkitekt själv, kontakta gärna oss på byggfirman Oment, vi har som sagt både arkitekter och konstruktörer i vårt breda kontaktnät). De ritningar som oftast efterfrågas är situationsplan, planritning, fasadritning och sektionsritning.
  • Förslag till kontrollplan. Du ska också ange vem som ska vara kontrollansvarig. Här är det ganska mycket att ha koll på så om du känner dig osäker, kan vi hjälpa till att ordna en kontrollansvarig.
  • Ibland krävs ett godkännande från grannarna. Se till att du har det i skriftlig form.
  • Rätt adress (du anar inte hur många som faktiskt missar den här punkten…)

Invänta startbeskedet

Även om du får ett bygglov är det inte bara att sätta i gång att bygga. Du måste invänta startbesked från kommunen. Och när bygget är klart, i alla fall när det gäller nya byggnader och tillbyggnader, får du inte börja använda din nya yta förrän du fått ett slutbesked.
Oment är en byggfirma som startades 2017. Men vi har betydligt längre erfarenhet än så. Hos oss jobbar erfarna hantverkare: snickare, målare, plattsättare och projektledare. Dessutom har vi ett brett kontaktnät bland pålitliga hantverkare i Huddinge med omnejd som vi knyter till oss till de projekt där så krävs. Det gör att vi alltid kan jobba med tighta team som vet hur viktigt det är att hantverkarna kommer när de säger att de ska komma, och gör det som är bestämt. Vi är noga med ordning och reda, därför samlar vi all information till varje projekt i en egen projektpärm: ritningar, egenkontroller, kontaktpersoner och så vidare.

Våra hantverkare är behöriga enligt Säkra Badrum, GVK (AB Svensk våtrumskontroll), Elsäkerhetsverket, Säker Vatten samt Topcret Microcement. Vi är också kompetensutbildade inom Heta Arbeten, BAS-U/BAS-P, Säkra lyft, Ställningsbyggande, Plattform/Skylift.

Vi har ansvars- och produktförsäkring hos Gjensidige och är kollektivanslutna via Byggföretagen. Behöver vi ens säga att vi har F-skatt?

Oment - en riktigt bra byggfirma i Huddinge

Ska du bygga nytt, till eller om i Huddinge? Kontakta oss på Oment. Vi är en byggfirma med lång erfarenhet av alla typer av byggprojekt.