Anlita en kvalificerad byggfirma i Danderyd

Hos oss jobbar erfarna och yrkeskunniga projektledare, snickare, målare, plattsättare och microcement-applicerare. Till dem har vi ett brett kontaktnät av rörmokare, elektriker och andra hantverkare som sömlöst kompletterar våra pålitliga team. Alla som jobbar för och med oss har givetvis erforderliga certifieringar enligt exempelvis Säkra Badrum, GVK (AB Svensk våtrumskontroll), Elsäkerhetsverket, Säker Vatten samt Topcret Microcement. Vi är också kompetensutbildade inom Heta Arbeten, BAS-U/BAS-P, Säkra lyft, Ställningsbyggande, Plattform/Skylift. Självfallet har vi ansvars- och produktförsäkring (Gjensidige) och är kollektivanslutna (Byggföretagen) samt F-skatt.

När du söker en pålitlig, erfaren och kompetent byggfirma i Danderyd, hör av dig till oss på Oment! Vi har lång erfarenhet av de allra flesta byggprojekt, från nybyggnationer och badrumsrenoveringar eller ombyggnader av befintliga bostäder. Bor du i Danderyd och har idéer som du vill förverkliga, oavsett om det handlar om en badrumsrenovering, en walk-in closet, ett nytt garage eller en takhöjning är du varmt välkommen att kontakta oss.

Detta kan vi hjälpa dig med

Oment startade 2017, men våra hantverkare har betydligt längre erfarenhet än så. Ursprungligen arbetade vi med badrumsrenovering och plattsättning. Idag har vi expanderat och utför nu allt inom bygg såsom totalentreprenad vid nybyggnation, ombyggnader och tillbyggnader. Fortfarande ägnar vi oss åt badrumsrenovering, och till det även köksrenoveringar. Fönsterbyten, taklyft, platsbyggda möbler, golvläggning samt olika typer av service och underhållsarbeten ingår också i vår repertoar.

Det finns en hel del att fundera över inför ett byggprojekt. Inte minst vem man ska anlita. Tyvärr finns det en mängd oseriösa byggfirmor därute. För att inte du ska råka ut för en bluffbyggare vill vi dela med oss av några saker du ska leta efter hos en seriös byggfirma.

Så hittar du en bra byggfirma

Börja med att fråga runt bland vänner och bekanta. Kanske någon arbetskollega har anlitat en bra byggfirma de vill rekommendera. Lyckas du inte här är vårt nästa tips Google. Det är enkelt att göra research på nätet och om du gör ett bra jobb är tiden du investerar framför skärmen väl värd. Leta recensioner och omdömen på byggfirmor i Danderyd med omnejd. Glöm inte att kika in på sociala medier om företaget finns där. Du kan också leta efter branschspecifika forum eller göra en snabbkoll på allabolag.se. På den senare kan du se hur det gått för byggfirman på sistone, vilket kan ge en fingervisning om företagets ekonomi och soliditet.

Välj ut ett par, tre olika firmor och gör en lite grundligare kontroll. Be att få referenser av tidigare kunder. Kika på tidigare arbeten. Glöm inte att kontrollera att företaget har ordentliga behörigheter, licenser, F-skatt och försäkringar. Det är också ett kännetecken på en seriös aktör. När du känner dig hyfsad trygg, be att få en offert. Beroende på hur offerten är specificerad ger det också en signal på hur pass pålitlig och seriös entreprenören är. En detaljerad offert innehåller alla kostnader, alla material och den ger även en tidsplan och en tydlig betalplan. Skulle byggfirman vilja ha pengar i förväg ska du dra öronen åt dig. En seriös byggfirma fakturerar per avslutat arbete, alternativt delmoment (vilket är vanlig vid större entreprenader).

Den pålitlige byggaren kommer nu att ge dig ett avtal att skriva på. Där framgår tydligt vad som gäller. Under ett byggprojekts gång är det inte helt ovanligt att det förekommer ändringar och tillägg. Hos oss på Oment kommer du då får en skriftlig så kallad ÄTA (ändringar och tillägg), som det heter i vår bransch. Den använder vi för att tydliggöra vad vi kommer överens om vilket minimerar risken för missförstånd. God dialog och kontinuerlig kommunikation kännetecknar en seriös byggfirma. Med god dialog ökar också sannolikheten att du som kund kommer att känna dig nöjd med slutresultatet.

Kvalitet = engagemang och struktur

Vi får ofta höra att alla vi, projektledare och hantverkare, visar ett stort engagemang för våra respektive kunder och uppdrag. Hos oss är alla uppdrag är lika viktiga, små som stora. Vi vet också att god kvalitet startar med engagemang och struktur. Därför samlar vi allt som rör varje projekt i en egen projektpärm. Där finns allt från ritningar till tidscheman och egenkontroller vilket bidrar till att vi kan arbeta effektivt och utföra arbeten av hög kvalitet.

Bor du i Danderyd och söker en byggfirma till ett litet eller stort byggprojekt – då ska du kontakta oss på Oment!

Din erfarna byggfirma i Danderyd

Behöver du i Danderyd hjälp med en badrumsrenovering, plattsättning, utbyggnad eller kanske ett altan-bygge?

Kontakta oss på Oment idag, så ser vi till att ta fram en offert och projektplan tillsammans.