Din bästa byggfirma i Trosa

Står du inför ett byggprojekt i Trosa? Då ska du höra av dig till oss på Oment. Vi är en trygg och pålitlig byggfirma med många års samlad erfarenhet och vi har även alla behörigheter och certifikat som krävs för att utföra byggprojekt med god kvalitet.

Vi har som policy att alltid leverera ett proffsigt högkvalitativt resultat som stämmer överens med vad du som kund önskat dig. För att vi ska kunna göra det jobbar vi enligt en grundläggande princip: Kunden i fokus. För oss är den personliga kontakten mellan oss som byggare och dig som beställare en grundsten för ett gott slutresultat. Den här filosofin genomsyrar hela vårt arbete, från första kontakt till den slutgiltiga grovstädningen. 

Så jobbar vi på Oment

Oavsett om du behöver hjälp att bygga ett garage, en altan eller byta fönster kan vi på Oment hjälpa dig. Här nedan följer några exempel.

 • Bygg: Hus- eller villamontage, tillbyggnader, ombyggnad, taklyft eller renovering. Inget projekt är för stort eller för litet för den delen.
 • Badrumsrenovering: Vår specialitet! Vi renoverar ett stort antal badrum och tvättstugor varje år.
 • Köksrenovering/köksbyggen: Välj vilken köksleverantör du vill. Vi hjälper till att montera köket. Vill du ha något platsbyggt så ordnar vi det också.
 • Möbler: Ja, det händer att vi tillverkar möbler eller platsbyggda lösningar.
 • Plattsättning och stensättning: Tillhör det våra erfarna hantverkare sysslar med nästan dagligen.
 • Microcement: Ett fantastiskt användbart material för dig som gillar den råa industriella stilen. Microcement är tunnare än betong och fungerar alldeles utmärkt i både badrum, kök, på golv eller på platsbyggda möbler. Kika här för mer inspiration.
 • Flytspackling: Underarbetet har stor påverkan på det slutgiltiga resultatet. Att golvet är plant och att fallet går åt rätt håll är oerhört viktigt. Vi jobbar med golvavjämning och flytspackel på såväl stora som små ytor.
 • El/VVS/Ventilation: Tack vare vårt breda kontaktnät har vi tillgång till många erfarna hantverkare i många yrkesgrupper som kompletterar våra egna snickare, plattsättare och microcement-applicerare. Och du kan vara helt lugnt, vi anlitar dem, styr dem och de ingår i våra trygga team.
 • Måleri: Vill du lacka om dina köksluckor, måla vindskivor eller staket? Likt ovan ingår även målare i vårt breda kontaktnät.

  Kort sagt kan man säga att vår styrka ligger i våra hantverkare. Med sin breda kompetens, serviceanda och goda humör skulle vi inte klara oss utan dem. Känner du någon hantverkare som är på jakt efter en bra byggfirma att jobba hos? Be dem höra av sig! Vi är alltid på jakt efter rätt kompetens.
 • Så här går en byggprocess till hos oss

  1. Du får en idé om ett byggprojekt. Det kan vara stort som smått. En badrumsrenovering, byta köksluckor eller fönster, sätta upp eller ta ner en vägg, bygga ut eller göra om ett utflyttat barns sovrum till walk in-closet.
  2. Antingen har du egna ritningar, annars kommer du till oss och får tillgång till våra kontakter hos arkitekter och konstruktörer.
  3. Här sker en del administration. Du får en offert, kanske behövs ett bygglov (lugn, vi kan hjälpa till här också). I offerten är vi tydliga med prissättningen om vi ska jobba mot fast pris (vilket är vanligast) eller på löpande. OBS! Du ska aldrig betala några pengar i förskott, vi fakturerar efter överenskommelse, antingen när ett delmoment är färdigt eller när hela entreprenaden är klar.
  4. Vi skriver ett avtal där det tydligt framgår vad vi kommit överens om, när projektet ska starta och när det ska vara färdigt.
  5. I en projektpärm samlar vi alla information som behövs i ditt projekt. Det kan handla om kontaktuppgifter, ritningar, tidsplan, projektplanering och egenkontroller.
  6. Vi beställer material och sköter om logistiken.
  7. Våra hantverkare dyker upp på utsatt tid, arbetar strukturerat och effektivt för att uppnå det resultat du förväntar dig.
  8. När allt är färdigt städar vi av byggarbetsplatsen så att det ser snyggt och prydligt ut.
  9. För att du ska känna dig riktigt trygg har vi givetvis alla behörigheter som krävs, vi har ansvars- och trygghetsförsäkringar, kollektivavtal och F-skatt. ROT-avdraget gäller såklart. Dessutom lämnar vi alltid två års garanti och tio års ansvarstid.

  Välkommen till Oment, din bästa byggfirma i Trosa!

  Går du i tankarna om ett bygg-projekt? Har du en idé om att renovera hemma, bygga ut eller kanske bygga en altan? Kontakta oss på Oment redan idag med dina idéer så kommer vi tillsammans fram till den bästa lösningen för dig och ditt projekt.