Byggfirma Sollentuna

När du är på jakt efter en byggfirma i Sollentuna är det en hel att ta med i beräkningen. Att anlita en byggfirma på måfå kan vara riskabelt. Om du inte gör en grundlig research kan ditt drömbyggprojekt rent av bli en mardröm. För att hjälpa dig på traven har vi på Oment sammanställt ett antal punkter du bör ha koll på innan du anlitar en byggfirma för ditt projekt.

När du söker en seriös byggfirma i Sollentuna

 • Känner du någon som har goda erfarenheter av en byggfirma i Sollentuna? Lyssna med vänner, släkt, arbetskamrater eller andra bekanta.
 • Google är din vän. Googla på byggföretag i Sollentuna. Du kan till och med specificera din sökning och skriva ”pålitlig byggfirma Sollentuna” eller ”seriös byggfirma i Sollentuna” för att tratta ner utfallet.
 • Be om referenser och kika på tidigare projekt. Hittar du en firma som verkar bra, kolla även upp dem på allabolag.se. Tidningen Råd & Rön har sin ”svarta listan”, kika gärna där så slipper du förhoppningsvis en otrevlig överraskning längre fram..
 • Hur känns magkänslan? Känns det bra, brukar det bli bra – speciellt om du också kompletterar magkänslan med grundlig research.
 • Behörigheter och certifikat bör en seriös byggfirma kunna visa upp. Det ger en tydlig vink om att byggföretaget har kompetenta och erfarna hantverkare. Dessutom minskar det risken att byggfirman gör onödiga misstag som kan bli kostsamma och tidskrävande att rätta till.
 • Seriösa byggföretag arbetar med kollektivavtal, F-skatt och de har även ansvars- och produktförsäkringar, allt för att öka tryggheten för dig som kund.
 • Offerten du får ska vara detaljerad och tydlig. Här ska framgå vad som räknas som material och hur lång tid projektet beräknas ta.
 • Ett skriftligt avtal som du signerar, digitalt eller fysiskt spelar ingen roll, visar tydligt vad som gäller. Också det minskar risken för missförstånd längre fram.
 • Seriösa aktörer inom byggbranschen ber inte om betalt i förskott. I avtalet ska det framgå vilken betalningsplan som gäller, om du ska betala alltihop när hela bygget är färdigt eller om betalningen delas upp efter avslutade delmoment.
 • Under byggprocessen kan det komma tillägg eller ändringar till det ni bestämt. Då bör byggfirman upprätta en skriftlig ÄTA (Ändringar & Tillägg).
 • Bra dialog och god kommunikation är ytterligare ett kännetecken på en bra byggfirma. Engagerade projektledare håller dig uppdaterad på var man är i projektet och vad som kommer härnäst.
 • Detta är byggfirman Oment

  Byggfirman Oment startade 2017 i Södertälje och arbetar i hela Stor-Stockholmsområdet, inklusive Sollentuna, Mälardalen och ner i Södermanland. Vi är specialiserade på våtrum och badrumsrenoveringar och har genom åren skaffat oss goda erfarenheter alla möjliga byggprojekt. Vi brukar säga att inget projekt är för litet och inget är för stort. Det innebär att vi gör allt från den stora totalentreprenaden vid ett nybygge till att bygga en altan i västerläge. Exempel på vad vi kan hjälpa dig med är: ombyggnation, tillbyggen, taklyft, badrumsrenovering, köksrenovering, platsbyggda lösningar, Attefallshus, stensättning, plattsättning, microcement-applicering, flytspackling, golvläggning, klinker, fönsterbyte, målning eller service- och underhållsarbeten.

  Hos oss jobbar anställda projektledare, snickare, målare, plattsättare och microcement-applicerare. Till dem hyr vi in yrkeskunniga rörmokare och elektriker som vi hämtar från vårt stora kontaktnät. Eftersom de är vana vid att jobba i våra team kommer du inte märka vem som är anställd av oss och vem som är inhyrd.

  Det ska vara tryggt att anlita en byggfirma

  Att anlita oss ska kännas tryggt. Vi är fackligt anslutna, har alla behörigheter som krävs, försäkringar och F-skatt. Du får en tydlig och detaljerad offert utan kostnad och vi kommer att be dig att signera ett digitalt avtal. Någon betalning i förskott utgår aldrig. Vi kommer överens om betalningsvillkoren i samband med avtalsskrivningen. Dessutom får vi ofta höra hur punktliga och trevliga vi är och att vi har god dialog med våra kunder.

  Din byggfirma i Sollentuna

  På Oment sätter vi kunden i fokus. För oss är den personliga kontakten viktig. Vår styrka ligger i våra hantverkares breda kompetens och våra engagerade projektledare. Så när du söker en pålitlig och seriös byggfirma i Sollentuna, kontakta oss på Oment och berätta om ditt projekt! Vi ser fram emot att få hjälpa dig.