Oment – din byggfirma i Södertälje

Söker du en pålitlig byggfirma i Södertälje? Då behöver du inte leta längre. Oment är en trygg och pålitlig byggfirma på Morabergsvägen i Södertälje. Vi utför alla sorters byggprojekt och renoveringar du kan tänka dig, från att montera villor, bygga hus, renovera badrum och kök eller platsbygga en möbel.

Våra hantverkare har lång erfarenhet av sina respektive områden och vi har givetvis alla certifieringar som krävs för att utföra vårt arbete på ett seriöst sätt. Ansvarsförsäkring, F-skatt och kollektivavtal är en självklarhet och vi vill också ha goda relationer med våra kunder.

Totalentreprenad – vi tar hand om hela projektet

Tycker du att det känns omständligt och stökigt att dra i gång ett byggprojekt? Har du mycket att göra på jobbet och fylls fritiden av barnens aktiviteter? Då säger det sig själv att det kan bli övermäktigt att samtidigt driva ett komplext byggprojekt. Samtidigt gissar vi att du är mån om att det ska bli som du tänkt dig och att du ska få ett resultat av god kvalitet. Här gäller det att ha goda relationer med sin byggfirma. För oss på Oment är ditt projekt lika viktigt som det är för dig. Låt oss berätta hur vi jobbar.

Du har en idé. Kanske vill du bygga ut, renovera källaren eller badrummet, bygga till eller göra om ett av barnens rum till walk in-closet. Vilken typ av byggprojekt du har spelar faktiskt mindre roll för oss. Vi bygger lika gärna ett nytt hus, lyfter ett tak, byter fönster eller bygger en platsbyggd möbel. När du kontaktar oss bokar vi in ett besök så fort som möjligt.

Så komplikationsfri byggtid som möjligt

Oavsett om du har färdiga konstruktionsritningar och bygglov i handen eller bara en skiss på en servett hjälper vi dig vidare. Vi har goda kontakter bland arkitekter och konstruktörer och vi har full koll på vad som behövs för ett eventuellt bygglov. När vi diskuterat oss fram till det resultat du vill ha återkommer vi med en tydlig offert där alla kostnader är inkluderade. När du sedan accepterar offerten, då börjar förarbetet på riktigt.

Först och främst sker en digital signering av ett tydligt avtal där allt vi kommer överens om är inkluderat. Därefter bestäms startdatum. I samma veva börjar vi planera materialinköpen och göra tidsschema för hantverkarna. Du ska kunna lita på att vi dyker upp när vi sagt att vi ska komma. För vart och ett av våra projekt skapar vi en projektpärm där all information om respektive projekt samlas. Det gör att vi kan arbeta strukturerat och effektivt. I pärmen finns bland annat ritning, egenkontroller och kontaktuppgifter till alla inblandade. Den här förarbetsfasen är viktig, dels för att våra byggprojekt ska flyta på bra och dels för att minimera risken för avbrott och förseningar. Hastiga byggstarter slutar sällan bra…

Alla behörigheter som krävs

I vårt team ingår alla typer av hantverkare, både de som är anställda av oss och de som ingår i vårt breda kontaktnät och som hyrs in till respektive projekt. Alla har de behörigheter och certifieringar du kan förvänta dig: 

Säkra Badrum, GVK (AB Svensk våtrumskontroll)

Elsäkerhetsverket

Säker Vatten 

Topcret Microcement

Vi är också kompetensutbildade inom Heta Arbeten, BAS-U/BAS-P, Säkra lyft, Ställningsbyggande och Plattform/Skylift.

Vi är naturligtvis kollektivanslutna, via Byggföretagen och självfallet även F-skatt.

ROT-avdrag, garanti och ansvarsförsäkring

Under arbetets gång har vi återkommande dialoger med dig för att säkerställa att det blir som vi sagt. Under resans gång kan det hända att det dyker upp ändringar och tilläggsprojekt. Återigen är vi noga med att skriva ner detta så att vi är överens om vad som gäller. Du betalar aldrig något i förskott. I den offert du signerat finns det klart och tydligt angivet hur betalningen ska ske, per färdigställt delmoment eller när hela arbetet är klart. Givetvis utgår ROT-avdrag.

När arbetet är färdigt bjuder vi på en kostnadsfri grovstädning. I arbetet ingår även två års garanti och tio års ansvarstid. Vi har ansvars- och produktförsäkring hos Gjensidige.

Vad vi kan hjälpa dig med

På Oment kan vi hjälpa dig med alla typer av byggprojekt, badrumsrenoveringar, måleri, microcement, sten- och plattsättning, flytspackling samt el, VVS och ventilation. Inget projekt är för litet och inget för stort.

Hör av dig till Oment, din byggfirma i Södertälje och berätta om ditt byggprojekt!