Microcement skapar urban känsla i Strängnäs

Bor du i Strängnäs och är nyfiken på microcement? En av dagens mer populära inredningsstilar är industristilen som kännetecknas av betong, tegelväggar samt möbler och lampor hämtade från industrin (tänk metall). Det ska vara lite rått, lite rustikt och ge lite fabrikskänsla. Vad passar då bättre än ett betonggolv eller en köksbänk av betong? Nu har ju betong den lilla nackdelen att det är ett ganska tungt material. Tada – enter microcement! Detta eminenta material förenar betongens råa känsla samtidigt som det appliceras i så tunna lager att det inte förstör underliggande konstruktioner. Microcement, som även kallas designcement, microtopping eller microbetong är som namnen antyder perfekta att använda i inredningen, oavsett om huset eller lägenheten ligger i Strängnäs, Stockholm eller New York.

Låt industridrömmarna bli verklighet med microcement

Troligen kom de första industri-influencerna från amerikanska filmer – tänk loftvåningar i New York där hissen går ända in i lägenheten. Råa tegelväggar samsas med synliga ventilationsrör och betonggolv. Att anlägga ett betonggolv är inte den lättaste uppgift man som husrenoverare vill kasta sig över och kanske avstår många från sina drömmar för att man tänker att det är för besvärligt. Men misströsta inte – med microcement kan industridrömmarna bli verklighet även i Strängnäs. 

Microcement består, precis som cement, av cement. Men här har man även adderat vattenbaserade hartser, olika tillsatser och mineralpigment. Microcement appliceras i tunna lager som, när de härdar, blir hårda, släta och slitstarka. Och det som är extra spännande med det här materialet är att vi inte är begränsade till cementgrått! Microcement kan fås i flera olika kulörer och man kan även variera strukturen om man vill. Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Fördelar (och nackdelar) med microcement

Det finns flera fördelar med microcement (samt några nackdelar). Vi kommer här nämna flera! Först ut är den ekonomiska aspekten. Microcement är förhållandevis billigt jämfört med många andra alternativ, så här finns utrymme att experimentera. Kvadratpriset varierar beroende på ytans storlek, hur underlaget ser ut och hur många hörn och vinklar det handlar om. Fördel två är det kan användas nästan överallt: ute, inne, på golv, på väggar, som bänkskivor, bordsskivor eller på platsbyggda möbler. När du väljer slät yta blir golvet oerhört enkelt att hålla rent, här finns inga skarvar eller fogar som stör. Dessutom får du en väldigt slitstark yta som kommer att hålla länge.

Ja, det låter väl bra, men nackdelar då? Jo, de finns också. Du behöver ha lite tålamod, eftersom torktiden är relativt lång. Dessutom är materialet inte UV-resistent och man kan inte lägga det på precis alla typer av underlag – har du linoleum- eller vinylgolv behöver du byta dem mot något annat underlag).

Kontakta oss för ditt nästa microcement projekt

Microcement är alltså ungefär som cement, fast betydligt enklare och lättare att hantera (även om vi rekommenderar att du låter en fackman göra jobbet, fackmän har helt enkelt mer erfarenhet). Och det funkar på nästan alla ytor. Du behöver heller inte begränsa ditt färgval till grått, utan microcement finns i flera olika färgställningar. För ett stilrent och lättstädat badrum – välj microcement. Kontakta oss redan idag.