Microcement för en modern och exklusiv look i Huddinge

För microcement i Huddinge, kontakta oss på Oment. Microcement är svaret för dig som gillar den avskalade, lite industriella looken. För oss som renoverar badrum är microcement det självklara valet för alla som vill ha ytor utan trista skarvar. Bor du i Huddinge med omnejd och är på jakt efter en urban och stilren look i badrum eller någon annanstans i huset, hör av dig till oss. Våra hantverkare har lång erfarenhet och alla behörigheter som krävs.

Vad är microcement

Men vad är microcement? Kärt barn har många namn. Microcement går även under beteckningarna designcement, microbetong eller microtopping. Oavsett vad det kallas är det samma fantastiska material och produkt. Microcement är helt enkelt en tunn cementbeläggning som för det mesta läggs i flera lager. Det är en cementprodukt som även innehåller vattenbaserade hartser, mineralpigment och andra tillsatser. Cement förknippar vi gärna med grå, grå, grå. 

Microcement å andra sidan går att få i flera olika färger, från klassiskt grå till röd, blå, gul eller röd. Här kan du ta ut svängarna precis som du vill och får ett riktigt snyggt och slitstarkt resultat. I och med att microcementen är så tunn, bygger den bara några millimeter. Det gör att du i princip kan lägga den var som helst utan att den underliggande konstruktionen påverkas. Just det är en anledning till att bänkskivor i ”betong” blivit så populära. 

Här passar microcement

Egentligen kan du använda microcement var som helst i huset hemma i Huddinge. Men för det mesta väljer våra kunder att använda materialet vid ytskiktsrenovering av badrummet. Andra väljer detta praktiska material istället för tyngre och mer omständliga betonggolv när de bygger nytt. När vi väljer microcement slipper vi fula skarvar eller fogar. Det gör ytan väldigt lätt att hålla ren. Den här släta och hårda ytan fungerar också fint som bänkskiva i köket. Eller varför inte gå all in och köra det på väggarna för en riktig industri-känsla? För det mesta väljer man microcement för att få en slät yta, men det går precis lika bra att ge ytan en grövre och råare finish, det är upp till var och en hur man vill ha det! Badrum, golv, trappor, bordsskivor och väggar eller platsbyggda möbler. Det finns nog inga begränsningar när det kommer till användningsområden för detta praktiska och snygga material.

Bli inspirerad av microcement

Kika in på vår moodboard om microcement för att hitta lite sköna exempel på hur man kan använda microcement i inredningen. Vi lovar att du kommer att bli inspirerad! Och ja, du kan naturligtvis lära dig att applicera microcement själv, speciellt om du är händig. Men ska vi vara ärliga (vilket kännetecknar vårt företag) så gäller samma sak för microcement som för alla andra hantverk – det vill säga: ju längre erfarenhet desto bättre resultat. Så bor du i Huddinge (eller någon annanstans i Stor-Stockholm med omnejd) och är sugen på att använda microcement i ditt byggprojekt – kontakta oss på Oment! Vi har erfarna applicerare med alla behörigheter som krävs.