Byggfirma Järna

Söker du byggfirma i Järna? Då ska du höra av dig till oss på Oment. Oment startade 2017 men har betydligt längre erfarenhet av byggbranschen än så. Vår grundare, Olle Magnusson har arbetat i branschen i runt tjugo år och alla hantverkare som jobbar hos är både kompetenta inom sitt skrå och har lång erfarenhet. Här nedan beskriver vi hur vi anser att en bra byggfirma ska vara.

En riktigt bra byggfirma sätter dig som kund i fokus. Genom kontinuerlig dialog och engagerade projektledare kan vi fokusera på våra kunders behov. Det är därför som god kommunikation är grunden till alla lyckade projekt, oavsett om du väljer att bygga i Järna eller någon annanstans.

Så funkar en bra byggfirma

För att ett byggprojekt ska löpa smidigt, utan avbrott, är förarbetet viktigt. Vårt förarbete börjar redan på offertstadiet, kanske redan med en idé. Antingen har du egna ritningar, annars har vi goda kontakter med både arkitekter och konstruktörer. Från ritningsstadiet kan vi hjälpa till med eventuella bygglov. (Är du osäker på om ditt byggprojekt kräver bygglov, fråga oss!). Seriösa byggfirmor lämnar alltid en offert där det tydligt framgår om priset är fast eller löpande samt hur och när arbetet ska betalas. En pålitlig byggfirma arbetar även med kollektivavtal och har F-skatt samt de behörigheter som krävs.

En tydlig tidsplan, bra inköpskanaler för material och korrekt schemaläggning är också kännetecken på en duktig byggfirma med lång erfarenhet. Också garantitid och ansvarstid signalerar att du har att göra med ett seriöst byggföretag. Om byggfirman som jobbar hemma hos dig plastar för utrymmet som ska renoveras, lägger papp för att skydda golvet från arbetsytan till ytterdörren, då är det ytterligare ett tecken på att de vill göra byggprocessen så smidig och flytande som möjligt, liksom att hantverkarna plockar undan efter sig när arbetet är färdigt.

Så funkar vi på Oment

Nu har vi berättat lite om hur en bra byggfirma ska fungera. Låt oss nu berätta hur vi på Oment ser på det här med att driva en byggfirma. Vi har drivit Oment sedan 2017. Själva byggfirman ligger i Södertälje, nära Järna. Hos oss på Oment finns snickare, målare, plattsättare, microcementapplicerare och projektledare som alla har god erfarenhet av sina hantverk. De övriga hantverkare som behövs till ett byggprojekt hyr vi in, och eftersom de har lång erfarenhet av att arbeta för oss smälter de sömlöst in i våra team. Alla som jobbar hos och med oss har de behörigheter och certifikat som krävs. Vi är t ex certifierade av GVK (Golvbranschens våtrumskontroll, Säker Vatten samt Elsäkerhetsverket. Oment har kcså ansvars- och trygghetsförsäkring, liksom kollektivavtal och F-skatt. 

På Oment är vi mycket noga med förarbetet. Det visar sig bland annat genom att vi gör fysiska besök inför ett projekt innan vi skickar en väl specifierad offert. När du godkänt offerten får du signera ett skriftligt avtal där betalningsvillkoren är tydligt angivna. All betalning sker när arbetet är slutfört, antingen efter utfört delmoment eller när hela entreprenaden är färdig. Tillsammans med dig som kund kommer vi överens om en betalplan som fungerar för oss båda och vi tar också hand om administrationen av ROT-avdraget. Våra hantverkare har som sagt lång erfarenhet av sina respektive områden samt de certifikat och behörigheter som krävs. De är också noga med att komma när det är sagt att de ska vara på plats, trevliga att prata med och de gör sitt bästa för att hålla det snyggt omkring sig under byggprojektets gång.

Vi åtar oss alla typer av byggprojekt

Vi åtar oss alla typer av byggprojekt. Från det lilla till den stora totalentreprenaden. Det kan handla om en platsbyggd möbel av trä till husmontering, fönsterbyte eller en badrumsrenovering. Kanske vill du bygga ut, om eller till. Kanske ska husets minsta sovrum äntligen bli en walk in-closet. Vi kan hjälpa till med alla byggen, från projektering och arkitektkontakter till byte av vindskivor. För oss är alla uppdrag precis lika viktiga. Vårt jobb är att förverkliga dina byggdrömmar.

Din byggfirma i Järna

När du har ett byggprojekt och söker en lokal byggfirma i Järna, då vill vi gärna (!) att du tänker på oss. Slå oss en signal så pratar vi ihop oss!