När du söker en pålitlig byggfirma i Haninge

Bor du i Haninge med omnejd och på jakt efter en bra byggfirma? Det är inte så lätt att veta om den byggfirma man tänkt anlita är seriös. Därför vill vi tipsa om några saker att tänka på innan du anlitar en byggfirma för att ta hand om ditt byggprojekt.

”Jag och mina medarbetare äventyrar aldrig kvalitet för att spara tid utan ger våra kunder realistiska tidsplaner.” Så skriver Olle Magnusson som driver byggfirman Oment om sin filosofi när det kommer att driva byggprojekt. ”Jag strävar efter ärlig kundservice och enligt avtal betalas projektet i sin helhet först när det färdiga arbetet är till din fulla tillfredsställelse.” Det är så vi på Oment tycker att man bör driva en byggfirma.

Så fungerar en pålitlig byggfirma

1. Känner du någon som anlitat en byggfirma de är nöjda med? Fråga runt bland grannar, vänner, bekant eller arbetskamrater. Personliga rekommendationer är den bästa marknadsföringen.
2. Om du inte känner någon byggfirma personligen, googla! Idag är det enkelt att göra sin research på nätet och tiden du lägger kan vara en väl värd investering. Kika vilka byggfirmor som finns i Haninge med omnejd, leta recensioner och omdömen. Du kan också ta en titt hos byggfirmornas branschorganisationer eller kika på allabolag.se, för att se hur ekonomin ser ut hos de byggfirmor du funderar på att anlita.
3. Kontrollera referenser! Be gärna byggfirman om referenser på tidigare jobb de gjort, eller kika på deras färdiga projekt och ring också upp referenserna.
4. Att en pålitlig byggfirma har certifikat och licenser för det arbete de ska utföra är en grundförutsättning. Då vet du att du har med ”riktiga” hantverkare att göra. Säkra Badrum, GVK (AB Svensk våtrumskontroll), Säker Vatten och Elsäkerhetsverket är några certifieringar att hålla koll på.
5. Var noga med att din påtänkta byggfirma har de försäkringar som krävs. Det kan få trista följder för dig om entreprenadföretaget inte har ansvars- och produktförsäkring.
6. Seriösa byggföretag jobbar även med kollektivavtal för sina anställda, samt F-skatt. En pålitlig byggfirma som jobbar med underentreprenörer ser till att också inkallade hantverkare har yrkeserfarenhet, behörigheter och F-skattsedel.
7. Du ska få en detaljerad offert med tydlig prissättning och tidsplan, ingen hastigt nedklottrad summa.
8. När du bestämt dig för att acceptera en offert ska du se till att skriva ett avtal. Det minimerar risken för missförstånd längre fram.
9. En seriös byggfirma ber inte om betalning i förskott. I avtalet ska det finnas en tydlig betalplan. Antingen betalar du allt när hela projektet är färdigställt, eller så betalar du per färdigt delmoment, beroende på hur stort jobbet är.
10. En seriös byggfirma arbetar strukturerat och effektivt. Hantverkarna kommer när de ska och jobbet flyter på eftersom entreprenadföretaget har goda rutiner för förarbetet. Förarbetet kan bestå av materialhantering, inköp, schemaläggning och tidsplan.
11. God kommunikation. Bra byggfirmor ser till att ha kontinuerlig dialog, både mellan projektledare, hantverkare och dig som kund. Återigen minskar risken för missförstånd eller andra trista avbrott. .
12. Till sist, om du känner att du får goda råd och en bra känsla i magen och byggfirman du överväger att anlita uppfyller ovanstående kriterier, ja, då är det förmodligen tryggt att anlita dem.

Så jobbar vi på Oment

Oment som byggfirma startade 2017, men tillsammans har vi som jobbar här betydligt längre erfarenhet än så. Olle Magnusson, som startade firman har till exempel närmare 20 år i branschen och han är inte ensam om det. För oss är det viktigt att du som kund är nöjd hela vägen. Vi försöker komma på ett första besök så fort som möjligt och vi lämnar alltid en detaljerad offerten. Våra kunder får signera avtalet digitalt när vi kommit överens om vad som gäller. Både våra egna hantverkare och de vi i vår tur anlitar för att komplettera våra team har alla behörigheter som krävs. De har dessutom lång och gedigen erfarenhet av sina respektive yrken. I vår byggfirma finns projektledare, målare, snickare, plattsättare och microcement-applicerare. Övriga hantverkare kommer från vårt breda kontaktnät.

Vi kan hjälpa dig med det mesta inom bygg: från om-, till- och nybyggnationer där vi gärna tar hand om totalentreprenaden, över fönsterbyten och badrumsrenovering till mindre arbeten som byte av vindskivor. Kontakta oss på Oment för att prata igenom ditt byggprojekt!

Prisvärd hjälp till dig i Haninge

Vi jobbar både stort och smått. Vi kan ta en totalentreprenad, vilket gör att du som kund kan luta dig tillbaka och lita på att ditt byggprojekt utförs av proffs. Vi kan också åta oss att göra mindre delar av större projekt. Vi kan göra byggprojekt från färdiga ritningar, men lika gärna hjälpa dig i planeringsprocessen. Vi är helt enkelt flexibla.

Anlita en trygg byggfirma i Haninge. Antlita oss på Oment.