Badrumsrenovering i Upplands Väsby

Badrumsrenovering i Upplands Väsby? Då ska du kontakta oss på Oment. Vi är en byggfirma som är specialiserade på att renovera badrum. Vi har lång erfarenhet av våtrumsarbeten samt alla behörigheter och certifikat som krävs.

Att renovera badrum är ett stort projekt, förmodligen det mest omfattande renoveringsprojekt du kan ge dig i kast med. Eftersom badrum är ett våtrum finns ett omfattande regelverk att följa. Det är också viktigt att arbetet utförs på ett sådant sätt att risken för vatten- eller fuktskador minimeras. 

Fortsätt läs nedan för några tips inför din badrumsrenovering.

Så lyckas du med din badrumsrenovering

För att göra det lite lättare för dig att planera din badrumsrenovering vill vi komma med några tips. Det första (och bästa) tipset är att vara ute i god tid, hitta en seriös och pålitlig byggfirma för jobbet och låta byggfirman ta hand om hela jobbet. Här nedan förklarar vi varför.

Att renovera badrum är ett stort projekt, förmodligen det mest omfattande renoveringsprojekt du kan ge dig i kast med. Eftersom badrum är ett våtrum finns ett omfattande regelverk att följa. Det är också viktigt att arbetet utförs på ett sådant sätt att risken för vatten- eller fuktskador minimeras. En byggfirma som är specialiserad på våtrumsarbeten har många års erfarenhet av badrumsrenoveringar samt kompetenta och pålitliga hantverkare. Men hur ska du veta att just den byggfirman du anlitar är pålitlig? Det finns en hel del du kan göra för att försäkra dig om att du anlitar rätt entreprenör.

Att tänka på

• Be om referensprojekt.

• Läs omdömen på nätet vad tidigare kunder säger om entreprenören.

• Kontrollera företagets ekonomi på Allabolag.

• Kontrollera att entreprenören har de behörigheter och certifikat som behövs. Vi på Oment är certifierade att utföra våtrum enligt GVK (Golvbranschens våtrumskontroll), våra rörmokare är anslutna till Säker Vatten och våra elektriker är behöriga enligt Elsäkerhetsverket.

• Kontrollera eventuell garantitid. Hos oss får du två års garanti och tio års ansvarstid när vi tar totalentreprenaden för din badrumsrenovering. 

• Priset. En seriös aktör lämnar en detaljerad skriftlig offert där kostnader och tidsplan tydligt anges. Tänk också på att en entreprenör ofta har bra rabatter på kakel, klinker och annat material som krävs för badrumsrenoveringen så det är inte säkert att du tjänar på att köpa in material själv.  

• Avtal. Ett skriftligt avtal mellan dig och entreprenören minskar risken för missförstånd. 

• Personkemi. Engagerade projektledare och hantverkare som kommer när det är sagt ger en fingervisning om att byggfirman du anlitar är att lita på. 

Dessa områden ingår i en badrumsrenovering

Att renovera ett badrum innebär en mängd olika steg och hantverksområden. Det är därför det är praktiskt att anlita någon som tar totalentreprenaden. De har kunskap och erfarenhet av att koordinera olika hantverkare och de områden som ingår:

• Rivning av det befintliga badrummet.
• Rörläggning.
• Snickeriarbeten.
• Elinstallationer.
• Tätskikt.
• Ventilation.
• Plattsättning (eller annan typ av ytskikt).

På Oment har vi egna projektledare, snickare, plattsättare, målare och microcement-applicerare. Dessutom har vi goda kontakter med samarbetspartner inom andra hantverksyrken, som rörmokare och elektriker som är vana vid att arbeta med oss och lätt kompletterar våra effektiva team.

Framförhållning är grunden för ett lyckat projekt

För att en badrumsrenovering ska löpa så smärtfritt som möjligt krävs en hel del planering. Därför rekommenderar vi att du kontaktar oss i ett tidigt skede när du planerar din badrumrenovering. En hastig byggstart ger sällan ett bra resultat. Däremot ger gedigna förberedelser, såsom materialhantering, inköp, tidsplan och schemaläggning goda förutsättningar för ett lyckat badrumsprojekt.

Att renovera ett badrum tar i regel mellan fyra och fem veckor. Om du inte har fler badrum i din bostad kan det vara en fördel att bo någon annanstans under badrumsrenoveringen. Det finns alltså en anledning till att många väljer att låta renovera badrummet på sommaren, under semesterveckorna. Å andra sidan har byggfirmorna som mest att göra just på sommaren, så om du kan planera din renovering till en annan tid på året finns goda möjligheter att hitta rätt entreprenör.

Dessa områden ingår i en badrumsrenovering

Om du tänker renovera ditt badrum för att öka värdet på din bostad rekommenderar vi dig att tänka en gång till. En lättare renovering, som en uppfräschning av ytskikt och byte av badrumsinredning kan möjligen öka vinsten vid en eventuell försäljning. En totalrenovering är ett kostsamt projekt som inte bör göras i syftet att öka värdet vid eventuell försäljning av ditt hus.

En totalrenovering av badrummet bör istället göras för att öka trivsamheten för dig och din familj. Det bidrar också till att du kan sova gott om natten, med vetskapen att badrummet är i allra bästa skick.

Nytt badrum i Upplands Väsby?

Kontakta oss på Oment när du går i badrumsrenoveringstankar. Vi har många badrumsprojekt bakom oss och bidrar gärna med tips och idéer när du ska renovera ditt badrum.