Proffs på badrum i Stockholm

Bygga eller renovera badrum i Stockholm? Då ska du kontakta oss på Oment. Vi är proffs på badrumsrenovering och har flera års erfarenheter av nöjda kunder bakom oss. Läs gärna vad tidigare kunder skriver om oss. Men innan vi kommer ut till dig för att prata om ditt badrumsprojekt vill vi tipsa om ett antal frågeställningar som kan vara smarta att fundera på.

OMENT AB
Renovera äldre badrum

Om vi ska hjälpa dig att renovera ditt gamla badrum behöver vi veta på ett ungefär hur länge sedan badrummet renoverades eller byggdes. Det har nämligen med golvbrunnen att göra. Här har reglerna ändrats, så att badrum som är äldre än 1991 bör få en ny golvbrunn i samband med renoveringen. Är badrummet ännu äldre och byggdes före 1982 behöver golvbrunnen fortfarande bytas ut. Dessutom bör badrummets ytskikt testas så att det inte innehåller någon asbest.

Om det blir aktuellt att byta golvbrunn behöver du återigen fundera lite, vill du ha en golvbrunn av standardtyp, eller en väggnära, även kallad line-brunn? (linebrunnar är mer designade golvbrunnar, ofta långsmalt rektangulära som placeras nära duschväggen).
När vi ändå pratar om avlopp kan vi lika gärna fortsätta på samma tema. Vill du att kall-l/varmvattnet fälls in, det vill säga: vill du att rören fälls in i väggen så de inte syns? Och ska toaletten, handfat, dusch, badkar och eventuell tvättmaskin behålla sina placeringar eller behöver vi dra om rör under arbetet? Ett tips för ett mer lättstädat badrum är att välja en vägghängd wc, då är det enkelt att komma åt och hålla rent under.

Omdömen

Badrummets ytskikt

Ett badrums ytskikt är ofta det som sker sist i renovering. Ändå är det här de flesta av oss börjar fundera. Hur ska väggarnas ytskikt se ut? Vill du ha kakel, natursten, matta, målade vägger eller microcement som ger en betongliknande och industriell känsla?

Vad vill du ha på golvet? Klinker, natursten, matta eller microcement? Kika gärna in i vårt badrumsgalleri för att få lite inspiration. Fundera också över om du vill sätta in golvvärme för att ge dina fötter en behaglig upplevelse på morgonen. Rekommendationen är att installera elburen golvvärme i badrum som är under sex kvadratmeter stora. I badrum som är större än sex kvadratmeter rekommenderar vi att låta installera vattenburen golvvärme under förutsättning att alla parametrar tillåter det (det behöver inte du funder på, det är något vi på Oment har koll på). Tilläggas ska kanske att golvvärme inte bara ger en behaglig badrumsmiljö, värmen från golvet gör också att fukt torkas ut snabbare.

När vi ändå pratar fukt, behöver vi lägga lite fokus på badrummets ventilation. Bor du i någon av Stockholms förorter, i villa eller radhus rekommenderar vi motorfläkt (även kallad paxfläkt). Bor du däremot i en bostadsrätt kan vi inte koppla in någon motorfläkt, eftersom den kan förflytta din fukt in till grannen – och det blir ju inte bra.

El och belysning i badrummet

Var ska eluttag och lampor sitta? Om ni använder eltandborste, hårtork och plattång regelbundet bör du ha minst ett uttag. Däremot behöver du inte bestämma exakt var detta uttag ska sitta, i spegelskåpet, ett högskåp eller direkt på en vägg, vi behöver bara veta hur många uttag du behöver. Vi behöver också veta om du redan har något element i badrummet. Vill du behålla det, ska det flyttas, eller ska det kopplas ihop med en handdukstork? Har du ett vattenburet element/radiator är det möjligt att koppla det till en vattenburen handdukstork. Enligt reglerna får dock värmerör aldrig komma upp ur golvet. Värmerör ska komma ut genom väggen. Finns det redan värmerör som kommer upp ur golvet måste dessa pluggas igen under golvet.

Nästa fråga gäller belysningen. Vill du ha spottar – i så fall, var ska de sitta? Du kanske föredrar synliga lamparmaturer (man kan visst ha en kristallkrona i badrummet om man vill). Kanske du rent av föredrar LED-list.

Nu startar byggprocessen i ditt badrum

Det är ganska många frågor att ta ställning till innan vi börjar en badrumsrenovering. Detta oavsett om du bor inne i Stockholm eller i Stor-Stockholms kranskommuner. Ett hett tips är att göra en skiss, gärna så skalenlig som möjligt för att du ska få en känsla av hur det kan komma att se ut. Tycker du att det känns krångligt, kan vi hjälpa dig att planera ditt badrum så att du får ut så mycket som möjligt av det.

Hur lång tid det tar att låta oss renovera ditt badrum? Cirka 4-5 veckor från start. När du anlitar oss på Oment, kan du vara helt trygg i att vi tar hand om hela badrumsprojektet, vi kan till och med hjälpa dig med inköpen av allt som hör badrummet till! Kontakta oss på Oment för att prata om din nästa badrumsrenovering!