När du behöver en byggfirma i Älvsjö

Söker du en pålitlig och kompetent byggfirma i Älvsjö? Takhöjning, badrumsrenovering, köksprojekt, altanbygge, fönsterbyte, bygga till, ombyggnad eller ska du rent av bygga om – kontakta oss på Oment. Vi är en erfaren byggfirma i Älvsjö som har alla behörigheter som krävs för att färdigställa ditt byggprojekt oavsett om det handlar om att lägga klinker i badrummet, utföra en hel badrumsrenovering eller byta kök. Vi åtar oss alla i branschen förekommande uppdrag.

På Oment sätter vi kunden i fokus. För oss är den personliga kontakten viktig.

Så här går det till när du anlita oss på Oment

Går du i byggtankar? Är det något därhemma som inte är så bra som du skulle önska? Kanske behöver du sätta upp en vägg så att barnen får egna rum. Eller så har barnen flyttat ut och drömmen om en walk in closet skulle kunna realiseras? För oss på Omen är inget projekt för litet och inget projekt är heller för stort. Vi tar oss an alla utmaningar med samma engagemang.

Om du inte redan vet exakt på vad du vill ha gjort hemma hos dig är vårt första tips att du börjar googla. Instagram, Pinterest och Houzz är några plattformar där du kan hitta inspiration. Redan i det här skedet kan du ta en första kontakt med oss. Vi har lång erfarenhet av olika sorters byggprojekt och delar gärna med oss av våra lärdomar.

Om ditt projekt är av den art att det krävs ett bygglov (kolla med kommunen) behöver du ha ordentliga byggritningar. Vi har goda kontakter med arkitekter och konstruktörer så att bygglovsprocessen löper smidigt. Större projekt, som nybyggen eller tillbyggnader kan behöva startbesked innan du kan börja. Det är alltid smart att kolla upp regelverket innan man sätter i gång. Det kan spara både tid och pengar.

Så hittar du en seriös byggfirma i Älvsjö

Försäkra dig om att du anlitar en pålitlig och bra byggfirma. Hur vet du att byggfirman du tänkt låta genomföra ditt byggprojekt är seriös? Här följer några saker att kolla upp för att försäkra dig om att få ett väl utfört arbete:

 • Kontrollera referenser och omdömen.  
 • Kika på Råd & Röns ”svarta lista” så att inte firman du tänkt anlita finns där.
 • Försäkra dig om att byggfirman har kompetenta hantverkare med god yrkeserfarenhet.
 • Kontrollera att byggföretaget har erforderliga behörigheter.
 • En seriös byggare har kollektivavtal, betalar F-skatt.
 • Kontrollera att byggfirman har ansvars- och produktförsäkring.
 • Du ska få en detaljerad offert där det materialåtgång och timmar redovisas.
 • Använder byggfirman du planerar att anlita skriftliga avtal?
 • Arbetar entreprenören effektivt och strukturerat? Har de god framförhållning och gör de ett gediget förarbete innan arbetet startar?
 • Hantverkare som kommer när de ska och gör det som utlovats är ett bra kännetecken på att byggfirman är seriös och pålitlig.
 • Betala aldrig i förväg. En seriös byggfirma anger i det skriftliga avtalet vilka betalningsvillkor som gäller.
 • God dialog och engagemang. Verkar det som om byggfirmans projekledare och hantverkare är duktiga på att hålla dig uppdaterad på hur projektet fortlöper? Känns det som om de faktiskt bryr sig? Bra – då har du förmodligen hittat en riktigt bra byggfirma. 
 • När byggprojektet börjar bli klart

  Större byggarbeten, som ett nybygge eller något som kraftigt förändrar utseendet på ditt hus som en tillbyggnad eller takhöjning kräver utöver startbesked även slutbesked. Och det är faktiskt så att du inte får börja använda ditt nya utrymme förrän du fått slutbeskedet från kommunen. Du får inte ens börja möblera – även om det kliar i fingrarna att flytta in.

  När du anlitar oss på Oment för totalentreprenaden av ditt nybygge eller ett mer omfattande renoveringsarbete tar vi och våra kontrollansvariga hand om det mesta pappersarbetet eftersom vi ha lång vana av att kommunicera med myndigheter och kommunala byggförvaltningar.

  Våra behörigheter

  Säkra Badrum, GVK (AB Svensk våtrumskontroll)

  Elsäkerhetsverket

  Säker Vatten 

  Topcret Microcement

  Vi är kompetensutbildade inom:

  BAS-U/BAS-P

  Heta Arbeten

  Ställningsbyggande

  Säkra lyft

  Plattform/Skylift

  Vi har givetvis ansvars- och produktförsäkring, kollektivanslutna och har F-skatt. Hör av dig till oss på Oment när du söker en byggfirma du kan lita på i Älvsjö.

  Inget byggprojekt är för litet eller stort

  Vi på Oment står redo för ditt projekt, litet som stort. Hör av dig till oss idag med din idé så ser vi till att hjälpa dig igång med ditt nästa byggprojekt.