Byggfirma Strängnäs

Oment är en byggfirma i Strängnäs som utför alla typer av byggjobb – stora som små. Vi är specialister på badrumsrenoveringar, men renoverar lika gärna kök, bygger nytt, om eller till. Om du bor i Strängnäs och är på jakt efter en byggfirma som kan vara en pålitlig partner i ditt projekt, hör av dig till oss på Oment!

Oment är en byggfirma i Strängnäs som utför alla typer av byggjobb – stora som små. Vi är specialister på badrumsrenoveringar, men renoverar lika gärna kök, bygger nytt, om eller till. Om du bor i Strängnäs och är på jakt efter en byggfirma som kan vara en pålitlig partner i ditt projekt, hör av dig till oss på Oment!

Hitta din byggfirma i Strängnäs

Att hitta en pålitlig byggfirma kan vara en utmaning, oavsett om du bor i Strängnäs eller någon annanstans kring Mälaren. Det finns dock flera saker du kan göra för att minimera risken att anlita en byggfirma som inte är så seriös som den kanske ger sken av. Här följer nio tips som du kan ha användning för när du söker en seriös byggfirma i Strängnäs.

  • Be om rekommendationer från vänner, bekanta, familj eller arbetskamrater. Kanske någon av dem har anlitat en bra byggfirma som de vill rekommendera.
  • Gör research! Idag är det ganska enkelt att göra en research på nätet och det kan absolut vara värt tiden du spenderar framför skärmen. Leta efter recensioner och omdömen på olika byggfirmor i trakten där du bor. Kika även in på de olika firmornas sociala medier samt branschspecifika forum. Du kan också kika på allabolag.se, vilket kan ge en fingervisning om hur entreprenadföretagets allmänna ekonomi ser ut.
  • När du har hittar en eller ett par byggfirmor du kan tänka dig att gå vidare med, kontrollera deras referenser. Be att få kika på tidigare arbeten och omdömen från tidigare kunder.
  • Kontrollera att företaget har de certifikat och licenser som behövs för den typ av byggprojekt du ska göra. Om du vill göra en badrumsrenovering, se till att företaget är certifierade enligt Säkra Badrum, GVK (AB Svensk våtrumskontroll) och/eller Säker Vatten, ingår elarbeten i ditt byggprojekt ska firman/elektrikern vara behörig enligt Elsäkerhetsverket och så vidare.
  • Försäkra dig om att byggföretaget har ordentliga försäkringar, som exempelvis ansvars- och produktförsäkring samt att de har kollektivavtal och F-skatt (finns ingen F-skatt hos den byggare du anlitar riskerar du att få stå för kostnader för sociala avgifter och dylikt vilket kraftigt kommer att fördyra kostnaden för byggprojektet).
  • Be att få en detaljerad offert. I en detaljerad offert anges alla kostnader och alla material som används. Du ska inte behöva betala för att få en offert.
  • Om den byggfirma du planerar att använda ber om betalning i förskott ska du dra öronen åt dig. En seriös byggfirma erbjuder alltid en rimlig betalningsplan och kommer överens med dig om hur och när betalning ska ske. Se till att det ni kommer överens om finns på pränt. En seriös byggfirma kommer att be dig signera ett avtal. Under byggets gång kan det mycket väl hända att det tillkommer åtgärder eller mindre delprojekt. Se till att du får skriftliga överenskommelser på dem. I branschen kallas detta ÄTA (Ändringar & Tillägg).
  • Känn efter med magen. Känns det bra när du pratar med företagets representant eller är det något som skaver? Är det något som inte känns helt 100 bör du lyssna på din magkänsla. Det finns självklart oseriösa aktörer som känns trevliga och bra, men om alla ovanstående kriterier är uppfyllda och du dessutom klickar med byggfirmans representant kan du förmodligen känna dig trygg.

Engagemang, dialog och service

Så här skriver en av våra kunder om oss:

”Jag valde att anlita Oment till mitt byggprojekt. I offertstadiet tog jag in flera olika aktörer men ingen visade så mycket engagemang som Olle... Därför valde jag att anlita dem för mitt projekt. Jag vill tacka Olle och medarbetare för att fantastiskt hantverk. Dialogen och servicen var otroligt bra! Jag kan varmt rekommendera Oment för ditt byggprojekt!”

Olle är den som grundade Oment år 2017. Idag är vi fler projektledare, på den allmänna byggsidan är det ofta Tony som håller i projekten, medan Tobias sköter våra badrumsrenoveringar och plattsättningar.

Letar du efter en byggfirma i Strängnäs?

För oss är ”kunden i fokus” något vi hela tiden eftersträvar. Det är därför våra projektledare är så engagerade i sina byggprojekt. I vårt team ingår både våra egna hantverkare: snickare, målare, plattsättare, microcement-applicerare och projektledare. Dessutom har vi ett brett nätverk av yrkesskickliga andra hantverkare, som elektriker, rörmokare och så vidare som sömlöst smälter in i våra team eftersom de vet hur vi vill arbeta. Det bidrar till att våra kunder ska känna sig trygga.