Microcement i hela Stockholm

Att använda microcement är ett populärt, smart och ekonomiskt fördelaktigt sätt att förnya sitt hem, oavsett om hemmet ligger i Stockholms södra, västra eller norra delar (eller någon annanstans i landet för den delen). Microcement fungerar lika bra i badrummet, som på golvet i hallen eller vardagsrummet, som på köksbänken eller matbordet. Eller varför inte platsbygga en möbel med yta av betong (eller microcement då).

Microcement, cement eller betong?

Vad är då skillnaden mellan cement, betong och microcement? Och spelar det någon roll vad jag väljer? Svaren är: ja, det finns skillnader. Och ja, det spelar roll vad du väljer för material, beroende på vilket resultat du vill ha och vilket underlag du har. Det korta svaret på skillnaden mellan betong och cement är att betong till största delen innehåller sand och grus, alternativt bergkross, som man blandar med vatten och cement. 

Cement är mer som ett finmalt pulver som fungerar som bindemedel när sten, grus och sand ska bindas ihop till betong. Sen har vi microcement som kom till Europa för omkring tio år sedan. Här i Sverige har vi använt materialet mer och mer de senaste fem åren. Och det är ju ett fantastiskt material! Microcement består av cement, vattenbaserade hartser (eller polymerer) tillsatser och mineralpigment och appliceras i tunna lager som bygger max 2-3 mm.

När kan jag använda microcement?

Svaret på den frågan skulle kunna vara: Vad vill du använda det till? Här är det i princip bara fantasin som sätter gränserna. Vad du får när du använder microcement är en hård, slät och stryktålig yta utan skarvar eller fogar där smuts kan fästa. Om du sedan vill ha ett ”betonggolv”, en köksbänk eller låta hela badrummet få ett ytskikt av betong, ja, då är det bara att anlita oss på Oment så hjälper vi dig.

Microcement är helt enkelt ett supersmart material för dig som vill skapa ett stilrent och praktiskt hem med industriell känsla till ett pris som inte ruinerar dig. Nu kanske du tänker att du börjat tröttna på de senaste årens grå ytor, och att betonggrått inte är något för dig. Då svarar vi: Microcement finns i flera olika kulörer! Faktum är att materialet även kan varieras mellan slät och mer grov yta, för dig som vill ha en mer rustik och grovhuggen känsla. Som vi skrev i början av det här stycket: Det är verkligen bara fantasin som sätter gränserna. (Och vill du ha lite idéer föreslår vi att du antingen kikar in på våra moodboards Microcement Badrum eller Microcement Kök. På Pinterest finns också mängder av inspiration.

Fördelar och nackdelar

Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med microcement. Här listar vi dem.

Fördelar:
• prisvärt
• smidigt
• användbart
• slitstarkt
• lätt att hålla rent
• kreativt

Nackdelar:
• tar tid att torka
• bör appliceras av en fackman för bästa resultat
• är inte UV-resistent
• kan inte appliceras på linoleum- eller vinylgolv

Tycker du också att fördelarna överväger? Det gör vi. Så vår bästa rekommendation för dig som bor i Stockholm med omnejd är att höra av dig till oss så hjälper vi dig att ta nästa steg. Ropen skalla: Microcement till alla!