Badrumsrenovering i Kungsängen

Bor du i Kungsängen och går i tankarna att renovera ditt badrum? Vad kul! På Oment har vi många lyckade badrumsrenoveringar i Kungsängen, och hjälper gladeligen dig med din också!

Vi på Oment är specialiserade på våtrum. Vi utför både totalentreprenad på badrumsrenovering samt alla typer av plattsättning. Våra hantverkare har lång erfarenhet och gedigen kompetens. Vi är också behöriga enligt GVK (Golvbranschens våtrumskontroll), Säker Vatten och Elsäkerhetsverket och har ansvars- och produktförsäkring via Gjensidige.

När du ska renovera badrummet i Kungsängen

Bor du i Kungsängen och överväger att renovera ditt badrum? Det finns många anledningar att göra en badrumsrenovering, inte bara kosmetiska. Du kanske har flyttat in i ett äldre hus där badrummet inte renoverats på många år eller så har det helt enkelt blivit dags att ge badrummet en ny skrud. Oavsett vilken anledning du har att göra om ditt badrum vill vi på Oment komma med några tips och förslag.

Det finns olika nivåer på en badrumsrenovering. Ibland kan det kännas tillräckligt att byta kakel, klinkers och våtrumsmatta. I samband med detta kanske du också vill passa på att byta toalettstol, handfat och duschkabin. Viktigt att tänka på är att om kaklet bryts finns risk för tätskiktet att skadas vilket kan leda till omfattande skador på sikt. Är ditt badrum renoverat före 1991 bör du passa på att byta golvbrunn, då livslängden för dessa anses passerad. Är badrummet renoverat före 1982 bör du förutom att byta ut golvbrunnen även kontrollera ytskiktet så att det inte förekommer asbest.

Den andra typen av badrumsrenovering är en totalrenovering. Här är vår rekommendation att anlita en professionell och pålitlig byggfirma med bekräftad våtrumserfarenhet och kompetenta hantverkare som har de behörigheter och certifikat som krävs. Eftersom badrummet är ett våtrum är det relativt komplicerat att renovera, inte minst på grund av det byggnadstekniska regelverk som är kopplat till våtrumsarbeten. Å andra sidan vill du förmodligen inte riskera att det uppstår vatten- eller fuktskador i ditt nya badrum. När du anlitar en seriös entreprenör som tar hand om hela renoveringen bör vederbörande kunna lämna garantier på arbetet.

Detta ingår i en totalrenovering av badrum

I en badrumsrenovering ingår flera olika steg. När du har accepterat en offert och ni har skrivit avtal på arbetet som ska genomföras bestäms ett startdatum.

Det första som sker är rivning av det befintliga badrummet. Ett badrum på cirka fem kvadratmeter tar cirka 20 timmar att riva. Därtill bör du räkna med kostnader för sortering och bortforsling av det rivna.

Timmer- eller snickeriarbeten, elektriska arbeten och VVS-arbeten ingår som en stor del i en badrumsrenovering, speciellt om du vill ändra ditt badrums planlösning. När ett äldre badrum renoveras krävs mer omfattande rörarbeten eftersom dagens byggnadstekniska regler är mer omfattande än de var förr.

I ett badrum syns inte det viktigaste, det finns under ytskiktet. Om underarbete och tätskikt inte är korrekt utfört finns risken att det uppstår kostsamma vatten- eller fuktskador. Därför är tätskikt är extra viktigt i ett våtrum. Enligt regelverket ska det alltid finns tätskikt i rum med golvbrunn. Utöver badrummet omfattas även tvättstugor, toalett och rum där det finns en värmepump. Tätskiktet är det lager som sitter mellan den underliggande konstruktionen (vägg eller golv) och ytskiktet, d v s det material vi ser när vi kommer in i badrummet. Det finns flera olika typer av tätskikt, beroende på om det ska monteras på vägg eller golv samt vilket underlag det ska monteras på. Ofta består tätskiktet av en folieduk eller ett membran, ett slags vätskebaserad gummimassa.
När tätskiktet väl är på plats kommer det steg som oftast anses vara det roligaste: ytskiktet. Här finns en mängd olika material att välja mellan. Hur du väljer beror på tycke, smak och budget. Kakel och klinker, våtrumsmatta, natursten eller microcement är vanliga alternativ där våtrumsmattan kostar minst och natursten är dyrast. Här är vårt tips att prata med din entreprenör. Många gånger har entreprenören bra avtal med leverantörer och det kan löna sig att ta den hjälpen i stället för att själv leta reapriser. När ytskiktet väl är på plats har turen kommit att montera toalettstol, tvättställ, dusch och belysning. Tänk gärna på att badrummet ska vara lätt att städa. Då är en vägghängd toalettstol praktisk. Ju färre föremål som finns på golvet, desto mer lättstädat blir badrummet kan vara en bra tumregel.

För att din badrumsrenovering ska flyta på smidigt är det klokt att göra ett ordentligt förarbete. Ha gärna en skiss över hur du vill att ditt badrum ska se ut innan du kontaktar en byggfirma.

Börja med att konkretisera alla behov och vilken stil du vill att ditt nya badrum ska ha. Behöver du stöd genom planeringsprocessen delar vi självklart med oss av tips och råd samt hanterar alla dina inköp. När planeringen sedan är färdig överlämnar vi en offert på arbetet och startdatum sätts efter att offerten godkänts. Vi dyker upp som förväntat, arbetar strukturerat och effektivt samt lämnar enligt överenskommelse. Tryggt, smidigt och prisvärt. Precis så som vi själva hade velat haft det.

Pålitlig hjälp till dig som bor i Kungsängen

Du som ska renovera badrum i Kungsängen, kontakta oss på Oment. Vi har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar, plattsättning och våtrumsarbeten.