Badrumsrenovering i Jakobsberg

Känslan av ett nyrenoverat badrum är nästintill oslagbar.

Bor du i Jakobsberg och planerar att renovera badrummet? Då har du många spännande val framför dig. Den här guiden är tänkt att hjälpa dig på vägen. Vi på Oment har lång erfarenhet av våtrumsarbeten och badrumsrenovering och hjälper dig gärna. 

Renovera light eller totalrenovering?

Om ditt badrum känns gammalt, trist och slitet har du egentligen bara två val: totalrenovering eller en ”light”-renovering där du enbart byter ytskikten. Ett badrum som är yngre än 15 år och där elledningar, rör, ventilation och tätskikt fortfarande håller en hög nivå kanske ”bara” behöver en lättare uppfräschning genom att byta ytskikten. Det kanske räcker att byta badrumsmöbler, duschmunstycke och lägga nytt klinkergolv. Det du dock behöver försäkra dig om i det här scenariot är att ditt badrum verkligen är i ett gott grundskick. Du behöver veta att badrummet är byggt enligt det regelverk som gäller och att det inte förekommer några fukt- eller vattenskador.

Det är inte alla badrumsfirmor som utför delrenovering av badrummet och du kan heller inte räkna med några garantier.

Så ofta bör badrummet renoveras

Väljer du att göra en totalrenovering av ditt badrum får du ett badrum i enlighet med det regelverk och den tekniska standard som gäller idag. Här kan också entreprenören lämna garantier. Exempelvis så lämnar vi på Oment två års garanti och tio års ansvarstid när vi utför totalentreprenaden vid en badrumsrenovering.

Många väljer att renovera sitt badrum i samband med att man flyttar in i en ny bostad. Andra när man vill byta stil i sitt hem. I branschen rekommenderar vi att man renoverar badrum med 20-30 års intervall även om många väljer att göra det oftare. Teknik, funktion och design förändras och har man ett äldre badrum kan det vara svårt att veta hur badrummet byggts upp, hur tidigare renoveringar genomförs och andra faktorer som påverkar badrummets livslängd.

När på året ska jag renovera mitt badrum?

Spelar det någon roll när på året jag väljer att renovera mitt badrum? Ja, faktiskt. Rent generellt är månaderna precis före sommarsemestern och precis efter den de mest hektiska för de flesta hantverkare. Då är det många kunder som vill ha sina byggprojekt färdigställda. Är du smart, försöker du planera så att ditt projekt kan genomföras på andra tider.

Det är också smart att ha god framförhållning. Det är många beslut som ska fattas inför en badrumsrenovering och ibland kan också leveranstider vara en faktor att beakta. Vårt bästa tips är att kontakta en pålitlig entreprenör i god tid för att starta upp en dialog.

Så hittar du en seriös aktör

Det kan vara en utmaning att hitta en pålitlig och seriös badrumsentreprenör i Jakobsberg. Men det finns flera saker du kan göra för att försäkra dig om att den firma du anlitar kommer att göra ett bra jobb till rätt pris. Börja med att fråga runt bland vänner och bekanta. Kanske någon av dem har en firma att rekommendera? Du kan också lägga några timmar framför datorn och leta recensioner och betyg. När du hittar en eller ett par byggfirmor som känns bra, be dem om referenser och/eller kolla upp tidigare projekt. Kontrollera att företaget har erforderliga certifikat och licenser. Badrumsentreprenören bör också ha ordentliga försäkringar. Be om offert. En pålitlig firma kommer att ge dig en väl specifierad offert som beskriver materialkostnader och tidsåtgång.

Anlitar du en seriös byggfirma får du också signera ett avtal om det ni kommer överens om. Om företaget ber dig om förskottsbetalning bör du dra öronen åt dig. En seriös aktör tar inte betalt i förskott, utan först när hela badrumsrenoveringen är färdigställd.

Kan en badrumsrenovering höja värdet på bostaden?

Svaret på den frågan är både ja och nej. Det beror på en hel rad faktorer, bland annat stilen du väljer för ditt badrum. Väljer du en stil som är populär och som många tycker om är chansen större att fler blir intresserade. Hur mycket pengar du har lagt ner på renoveringen är också en parameter att ta med i beräkningen. Har du köpt in material till bra pris blir vinsten större än om du lagt ner en halv förmögenhet på ditt badrum. Du bör se till att ha ordentlig dokumentation på de arbeten som genomförts vid badrumsrenoveringen så att en eventuell köpare kan försäkra sig om att renoveringen gått till på ett korrekt sätt.

Om du planerar att renovera badrummet för att öka försäljningspriset på din bostad bör du förmodligen planera att göra en mindre omfattande uppfräschning än en totalrenovering. Om du å andra sidan planerar att bo kvar i bostaden är en totalrenovering antagligen att föredra. Då får du själv njuta av ditt nya, fräscha badrum längre.

Oment - din byggfirma för badrumsrenovering i Jakobsberg

När du ska renovera badrummet – kontakta oss på Oment!