Badrumsrenovering i Älvsjö

Att renovera sitt badrum är en omfattande process. Se därför till att du anlitar en byggfirma som kan vara till stöd under arbetet. En erfaren och pålitlig entreprenör kan hjälpa dig från planering till dess att ditt nya badrum är färdigt att användas.

Planerar du en badrumrenovering och bor i Älvsjö? Då har vi på Oment sammanställt några tips som det kan vara bra att tänka på inför badrummets renovering. 

Kontakta oss på Oment och berätta hur ditt drömbadrum ser ut.

Tips inför badrumsrenovering Älvsjö

Allra först bör du fundera på hur du vill att ditt nya badrum ska se ut. Kika runt och låt dig inspireras, här, på Google eller på Pinterest. Hitta en stil du gillar som du sedan kan kommunicera till hantverkarna. Det är mycket enklare när ni har samma målbild. Gör också upp en budget, så att du vet hur mycket du kan lägga på renoveringen.

Vilka funktioner är viktiga i ditt badrum? Golvvärme, handdukstork, duschkabin eller badkar? Behöver du gott om förvaring? Fundera över vilka behov som finns i din familj, kanske ni rent av vill satsa på dubbla handfat om många ska borsta tänderna samtidigt. Om du har en begränsad budget kan du fundera över vilket som är viktigast, snygga och exklusiva ytskikt eller ett lyxigt spabad?

Anlita en byggfirma med våtrumserfarenhet

Att ge sig på att renovera sitt eget badrum är ingenting vi rekommenderar, åtminstone inte om du inte själv är en erfaren hantverkare med våtrumserfarenhet. Badrum är ett våtrum, och här finns ett digert regelverk att förhålla sig till. Arbetskostnaden blir visserligen dyrare när du lejer bort arbetet, men å andra sidan kan du nyttja ROT-avdraget. Genom att anlita en erfaren byggfirma som har alla certifikat och behörigheter som krävs har du ett bättre utgångsläge om du skulle få en vatten- eller fuktskada i framtiden. Seriösa byggfirmor lämnar både garanti och ansvarstid vid badrumsrenoveringar.

Den absolut vanligaste skadan i badrum är golvbrunnar som inte håller tätt. Här är det extra viktigt att hantverkaren är specialiserad på våtrum och vet vad som gäller. Moderna badrum ska ha vattentäta skikt i både vägg- och golvkonstruktion. Tätskikten ska dessutom appliceras korrekt. Golvet ska ha fall emot golvbrunnen som ska vara av godkänt fabrikat.

Det krävs i regel inget bygglov när du renoverar ditt badrum. Men om du exempelvis vill göra ditt badrum större genom att använda ytterligare något av bostadens utrymmen bör du kontakta kommunen för att kontrollera vad som gäller.

Välja material

Att välja vilken typ av ytskikt du vill ha i ditt badrum är bland det roligaste med en badrumsrenovering. Här finns många alternativ. Men innan du hastar iväg och införskaffar kakel och klinker, lyssna med din entreprenör. Byggfirmor har ofta bra avtal med sina leverantörer och kan många gånger tillhandahålla ytskikt och annat till badrummet till bra pris.

Till golvet rekommenderar vi klinker, våtrumsmatta, natursten eller microcement. Klinker är ett klassiskt och tidlöst alternativ. Väljer du stora klinkerplattor kan det bli svårare att ordna med fallet ner mot golvbrunnen. Här bör du också komma ihåg att fogarna kan behöva rengöras lite extra. Våtrumsmatta är både billig och smidig att lägga in. Här finns heller inga fogar. Nackdelen är att mattan kan bli missfärgad över tid och kännas lite plastig. Microcement är ett tåligt och populärt material som passar både på golv och väggar. Det ger en betongliknande yta och skapar en industriell och rå känsla som många tycker om. Väljer du natursten får du ett lyxigt och lättstädat golv. Det här är dock ett dyrare alternativ för den som har en mindre budget.

Du kan välja nästan samma material till väggarna som till golvet, dock ersätter kakelplattor golvets klinker. Därtill kan du välja att måla väggarna eller använda tapet, dock inte på platser som kommer i kontakt med vatten. Tapeter riskerar också att bli fuktskadade eftersom badrum är en fuktig plats.

Fler val i ditt badrum

När du väl valt material till golv och väggar återstår fortfarande många val. Vilken modell av toalettstol, handfat och förvaring påverkar stilen i ditt badrum. En vägghängd toalett bidrar till ett lättstädat badrum, till exempel. Du behöver också fundera över om det räcker med en dusch, eller om ni också vill ha badkar. Kanske vill du ha golvvärme? Behövs en handdukstork? Återigen är det tycke, smak och budget som bestämmer.

Att renovera sitt badrum är en omfattande process. Se därför till att du anlitar en byggfirma som kan vara till stöd under arbetet. En erfaren och pålitlig entreprenör kan hjälpa dig från planering till dess att ditt nya badrum är färdigt att användas.

Glöm inte! I ett våtrum är det extra viktigt med god ventilation. Det finns många smarta fläktar som kan styras med timer. En springa under dörren är en vanlig lösning för att få in ny luft i badrummet.

Din firma för badrumsrenovering i Älvsjö

När du ska renovera ditt badrum i Älvsjö - kontakta oss på Oment. Vi står redo med en lång erfarenhet, kunniga hantverkare och alla behörigheter som krävs.