Badrumsrenovering i Åkersberga

Oment startade 2017 som ett rent plattsättningsföretag. Idag är vi en komplett byggfirma som gör många badrumsrenoveringar åt våra privatkunder.

Våra engagerade projektledare har lång erfarenhet av byggbranschen och både våra egna och de hantverkar vi anlitar har de behörigheter och certifika som krävs: GVK (Golvbranschens våtrumskontroll), Säker Vatten och Elsäkerhetsverket. Vi har kollektivavtal, F-skatt, ansvars- och trygghetsförsäkring hos Gjensidige.

Vi hjälper dig att renovera badrummet i Åkersberga

Drömmer du om det perfekta badrummet? Är ditt badrum i behov av en renovering? Då ska du vända dig oss på Oment. Vi är en byggfirma som är specialiserade inom våtrum och har lång erfarenhet av att renovera badrum och utföra alla typer av plattsättning. Även om badrummet inte är det rum vi tillbringar det mesta av vår vakna tid i är det viktigt att badrummet är funktionellt och trivsamt. Ett nyrenoverat badrum kan mycket väl öka värdet på din bostad.

Att totalrenovera ett badrum tar i snitt mellan fyra och fem veckor från startdatum. Det är en anledning till att många väljer sommarens semesterveckor för sin badrumsrenovering. Om din bostad inte är utrustad med två badrum, kan det vara en god idé att inte bo hemma under renoveringsperioden. Annars bör man vara beredd på visst omak under renoveringsprojektet. Det är inte helt enkelt att bo i en bostad när vatten- och avlopp inte är fullt i funktion.

Detta bör du tänka på innan du sätter i gång en badrumsrenovering

Innan du sätter i gång din badrumrenovering är det några punkter du bör fundera över. Det första är vad det får kosta. Se över din budget och prata eventuellt med banken om du planerar att låna till renoveringen. Badrummet är ett våtutrymme och här krävs speciella material samt fackmannamässigt arbete. Här är det viktigt att kontrollera att de hantverkare du anlitar har de certifikat och behörigheter som krävs, liksom att de har god erfarenhet av just badrumsprojekt.

När du anlitar en seriös aktör kan du vara trygg med att eventuella gamla fukt- och vattenskador blir åtgärdade. Du kan också vara säker på att badrumsrenoveringen utförs enligt gällande reglera. Om du inte har någon som helst renoveringsvana rekommenderar vi att du låter en fackman ta hand om hela badrumsrenoveringen. Det är mycket att hålla reda på och det kan vara svårt att överblicka hela processen. Genom att anlita en totalentreprenör som koordinerar alla delar kommer hela ditt projekt flyta smidigare. Det är också betydligt enklare om något skulle inträffa så att du behöver reklamera arbetet.

Anlita en byggfirma med våtrumsexpertis

Se till att du får en detaljerad offert, där både totalpris och tidsram ingår. Se till att entreprenören kommer hem till dig och ser hur förutsättningarna ser ut hos dig. Kontrollera referenser och hör efter vilka projekt de utfört tidigare. Du vill ha en byggfirma som har goda erfarenheter av våtrumsarbete. När du bestämt dig för vilken entreprenör du vill använda, se till att du får ett skriftligt avtal. Du behöver också försäkra dig om att byggfirman har adekvata försäkringar och betalar sina skatter. Om inte, finns risken för obehagliga överraskningar längre fram.

Du ska heller inte behöva betala något i förväg. En seriös byggfirma fakturerar när arbetet är slutfört eller enligt överenskommelse.

Bygglov och ändringsanmälan?

I regel behövs inga bygglov eller ändringsanmälningar vid badrumsrenoveringar i Åkersberga. För att vara på den säkra sidan kan du kontrollera med kommunen. Det finns emellertid några undantag, till exempel om du ska göra ändringar i den bärande konstruktionen, om du vill förändra rördragningen eller om du ändrar en ytas användningsområde. Om du exempelvis vill bygga ut badrummet och använda ett intilliggande förråd kan det bli aktuellt med bygglov eller ändringsanmälan. Prata med din entreprenör eller med kommunen om du är osäker på vad som gäller. 

Se till att din entreprenör lämnar dokumentation på arbetet som utförts, som våtrumsintyg och liknande när badrumsrenoveringen är färdig. Kom också ihåg att fråga din entreprenör om garantitid på projektet. Enligt lagen är en entreprenör inte skyldig att lämna garanti på arbetet till privatpersoner. Däremot har du som kund alltid rätt att reklamera arbetet om du inte är nöjd. Vi på Oment lämnar två års garanti och tio års ansvarstid på totalentreprenader. 

Bor du i Åkersberga och vill renovera ditt badrum?

Kontakta i så fall oss på Oment. Vi har många lyckade badrumsrenoveringar i bagaget, och hjälper mer än gärna dig att bygga ett badrum du kommer att trivas i under många år.